Friday, December 31, 2010

~~pulang ke rumah~~

bape kali bunyi alarm..tp tak bgun2 gak..last bunyi tuh aku tercmpk enset aku ke bwh katil..trus sedar..huhu..tp tido balik haha..tengok2 jam..haaa alamakkkk kul9suku dah..pat2 iron baju..mndi2 sume..kul10 ade meeting sife UKM...ijat kat bawah dh tgu ktowg...haha sori beb...presiden takleh mrh2 ngee..konon plan pas meeting nak trus balik..disebabkan aku bangkit lewat..so kul2 bru aku gerak ke ktm..kol mak..skli mak kat kmpung lagi...takpela mak..sanggup deknor tunggu..haha..smpai kat pekeliling kene tgu 45 minit..tjmpe la shahrul(membe mase sekolah dulu)..die start tego aku dulu..pas tego ngan selamba leh lak die smoking sebelah aku..peh tak beragak..pdhl ko dh taw kan aku tak suke bau asap rokok...igt kan ko nmpk aku tutup hidung ko leh agk ape mksud aku..leh lak ko wat selamba jek..pehhhh..terpaksa aku tahan nafas...pstu mber die lak tego die...boleh lak die g pelawa mber die smoking skali..waaa rase cm nak jerit jekk kat situ..aku cube duk jauh sikit..tp dorg wat selamba jek...kesabaran melanda betul...smpi jek bentong..kol la jiran aku konon nk suh jemput..boleh lak die ckp..tertido la..tak mandi lagi nih..pehhh..pdhl aku dah msg pas solat jumaat td...aku pat2 letak tepon..konon nyer majok..hahaha...kol auni lak suh jmput..nsib die on jek...tp bfore balik kene g mah tok die belah mak n ayah die...best2...rindu kat arwah wan n tok aku..masa aku g mah tok ayah die...tok ayah die asek wat lawak jek...sporting abes..pstu g mah nenek belah mak die pulak...mcm2 die cete...tp lepak jap jek..masa nak balik tuh....
nenek: npe lekas sgt nk balik nih..duk la sini lame sikit,...bork2
aku: takleh la nek..mak dh kol..riso die nty..agpown die die sbnrnyer tak bg sy naik motor...
nenek:lain kata dtg sini lg taw...sorg2 pown takpe...
aku: InsyAllah nek..nty sy dtg lg...
nenek: kim salam kt mak..hati2 taw...
aku: InsyAllah nek...
mse on the way nak balik mah..rase sebak lak..teringat arwah wan..slu ajak aku borak2..cmne nk hilangkan rse windu???kene la sedekahkan bacaan surah Yasin tuk arwah...smoga dicucuri rahmat..dan ditempatkan dengan golongan org2 beriman..aminnnn

Wednesday, December 29, 2010

29 disember 2007

haaacummm..seharian rini aku terbersin..selsema teruk..huhu bdn pown suam2..jgn demam dhla..nanti mak risau pulak...smpi kan rini tak dpt nk pay attention 100%...
pensyarah : sebelah hazirah tuh sape yerk?
aku : sy???hmm aisyah
pensyarah : ok aisyah..ape mksud ejensi??
aku : erk..skli jtuh buku aku...huhu(adeh ape aku nk jwb nih)...pihak yang diambil utk melakukan sesuatu
pensyarah : aisyah saya nak ayat penuh
aku : (adeh ayat penuh cmne lak nih)hmmmmm
pensyarah : ok ade spe2 nk bantu...kalau tak saya tarik balik result law sem lepas..
aku : (alamak cpt la spe2 angkt tgn...huhu..syg ooo riso aku sem lepas...)
pensyarah : aku alin ape jwpn dye
aku : (peh slmt aku)
waaaaa...kenapa ntah rini idea tak terkeluar...sikit2 hacum...jd tak selesa nak blaja..huhu
actually kt blog rini aku nak cete sal PLKN.. i know that sume org taw sal PLKN...msuk rini dah 3 tahun sudah berlalu kenangan yang paling2 best tuh..masa malam before aku nak pegi tuh..mmg aku ngis smpi kan tak leh tido..taknak pegi punyer pasal...pk punyer pk..pujuk hati nih utk pegi...sebenarnyer byk giler cete sal PLKN...kalo kumpul punyer kumpul boleh wat novel kowt..hahaha..aku cete yg best2 jele..aku dilantik menjd ktua dorm..mula2 tuh pk tugas tak besar mne pown...tp bler dah hari2 wat keje...susa gak sbnr nyer...dak2 dorm wat hal..aku kene kaw2 dlu...tp mrse la mndi lam kolah yg besar tuh...pdhl warden dh ckp dilarang berenang2 dlm kolah..tp aku pown nakai jugak...first2 aku kt PLKN aku pnh kene jd model bju loreng..mber2 aku gelak jek...siap leh ckp.."tahniah la ma leh jd next top model"..waaa kejam nyer..malu kowt dpn wira..mama??aha mesti ttnyer2 npe dorg pgil aku mama...jwpn nyer...dorg ckp aku nmpk matured..ag2 bler jge dorg2 nih..haha mybe kowt..sometimes aku nakal2 gak...siyuz kat sne aku tak rapat sgt ngan sume org...masa PLKN aku ramah dgn org yg aku rpt jek..aku ade 9 mber yg sgt2 rapat...nik,ambu,hada,wani,fana,fairuz,pingu,shila,dan syada..ur group nme nyer gentap semarak 2008...pelik kan nme...hahaha...mne2 ktowg pegi mmg ber10..sedey n hepi bersama2..ktowg pnh wat water cnfident 10 org dlm stu bulatan..tyme tuh leh nmpk perangai msing2 yg not selfish...syg sgt kat kamoo semua...cam PLKN len wat aktiviti yg sme rempuh halangan(yg mcm askar tuh),kayak,flying fox,kelas cb,kelas kenegaraan,kelas kebudayaan,kelas integriti,community services( pegi sekolah rendah,ladang nenas(merasa la keje kt ladang..terjatuh dlm lumpur sumenyer kngn)),latihan fizikal(kawad,senaman) dll...stiap org ditggjwb kan menjadi mcm pak guard mlm...skit woo tido ngan bju loreng ngan kasut boot...kul12-2 berani la ronda..pas dr tuh duk kt blik tb jek...mmg best..i miss mnde tuh sume..byk2 tuh kayak la pling best...wira???hahaha..actually aku terselamat dr bercinta masa PLKN..rmei gak dak2 kapel kat kem..admire tuh ade la..ikhlas ke tak no komen la...first aku kenal wira bernama joy(nama famos die)..die kat sne nakai..pnh la kene denda dpn2 aku..peh malu giler..mmg kt sne mber2 dye gosipkan ktowg..n die penah men gitar kt atas pentas..tercair kejap...die dpt no aku tyme tuh pown sbb mber aku yang bg no....second,wira bnme boy..yg die nih lak usha aku sendiri...mse tuh ngan lepak2 ngan geng2 aku kt tepi pntai..yg geng2 aku nih..mcm dh plan nk g toilet rmei2..yg aku nih tinggal la sorg2 kat atas bangku pjg tuh..sblh bgku ag ade si boy tuh..."hai wak...lme tak nampak" erkkkk aku ade jek kat kem nih....aku senyap jek...juz syum...mcm2 dye ckp...tak give up langsung..mse nk bla tuh...leh lg nk mtk no tepon...pas dr tuh..mmg slu la ternampak die..die pgil aku ngan pgilan putri..biler aku tnyer knpe..die ckp byk sbb...pelik nyer manusia....third wira ialah epul...haa yg nih ensem n chubby sikit..yg mamat nih lak...jiwang sangat2..jumpe aku jek nk mtk kapel..amboi2 ko igt kapel tuh senang ke...abes PLKN mmg lost cnct ngan die...rse nyer tuh jele wira pnh usha2 aku lu..and 0ne more thing,,tipu la klo aku tak pnh mnt someone kan dlu..haha..pnh la mnt dia..nak kata macho tuh..bese2 jek sebenarnya..ktua dorm sma ngan aku..look him so gentle man...tuh tminat tuh..mnt suke2 jek time tuh..sbb mse tuh status aku msih in relationship......wira n wirawati tyme last day sume nyer nanes2..sedey...sbb 3 bulan tuh kami bersma2..tibe2 terpisah..n nw aku jmpe smula kwn2 PLKN aku kt fb..hepi..n lg hepi klo dpt wat reunion rmei2 g kt kem semarak~~~oooo lupe thanks tu ckg2 aku yg byk bg tnjuk ajr....especially umie jaja..yg byk bg nsht kat aku..
training menembak

umie jaja..luv u~~~
malam kenangan terindah(muke lain baru pas nangis,,hahaha)

dorm kami...
gentap semarak

first tyme merasa msuk nwspaper..ngeee

Tuesday, December 21, 2010

finally...

setelah 2 hari duduk depan labtop bukk page smpweb ngan turun naik fakulti,akhirnyer settle urusan dftr kursus...lega..alhamdulilah..tadaaaaaaa...time table for diz sem


Bil
Kursus
Hari,masa dan tempat
1
PERAKAUNAN DAN PELAPORAN KEWANGAN II
Isnin -08:00-2-BS7.210FEP
Rabu -11:00-2-BS7.215FEP
2
UNDANG-UNDANG PERKONGSIAN DAN SYARIKAT
Isnin -14:00-2-BS7.205FEP
Rabu -08:00-2-BS7.207FEP
3
SISTEM MAKLUMAT PERAKAUNAN DAN KAWALAN
Selasa -20:00-3-DK4 FEP
4
PERAKAUNAN PENGURUSAN
SELASA -08:00-2-BS7.215FEP
KHAMIS -14:00-2-BS7.215FEP
5
 KOMUNIKASI PERNIAGAAN
Selasa -11:00-3-DK2FEP
6
PRINSIP KEWANGAN KORPORAT
Selasa -14:00-3-DK2FEP
7
KURSUS PENGURUSAN PERSATUAN II
Sabtu -10:00-2-DK5FEP
8
PENGURUSAN SUMBER MANUSIA
Khamis-16:00-3-DK2FEP

dengan total jam kredit 23 hope leh la bwak utk diz sem...tadi dah masuk kelas bizcom...n berita terbaik tuk ktowg (terbaik ke) maybe start diz sem certain2 subjek akan ade international student...bergabungggg...hahaha sehingga kan group project paper pown syarat nyer wajib ade 1 or 2 dak international student...fuh bestttt...discussion pown ktowg kene speaking BI oke....tadi lom datang sume ag dak international...next week baru dtg sume..hope ade org KOREA or JEPUN..hehe boleh tarik dia masuk group aku...alang2 leh usha2..kot2 la leh t0long ktowg g KOREA or JEPUN...cetttttt berangan tak ingatttt tul aku nih...anyway to all international student...welcome to our bizcom class...enjoy it with us....dont worry be happy ktowg sgt2 sporting(hahah kalau kami tersenyap tuh tandanya malas nak speaking BI)hahaha..and macam bese akan ade projek paper....g interbiu any company..n wat report....individual pown ade...huhu..kene choose any product...n kene promote produk..

p/s: aku diharamkan untuk minum air yang mempunyai gula dan warna utk beberapa hari...air masak jek boleh k...sebab ape???hahaha..secrettt..lalalaal

Monday, December 20, 2010

sem baru!!!! (sem 2 tahun 2 sesi 2010/2011)

penat jerk aku dftr kursus before exam ritu..tengok satu subjek jek ade kat smpweb...waa..mmg uji kesabaran..takpe2 course mate aku sume mcm tuh...ngeee..senasib la kite...ape lg mcm stiap sem bfore nih la..nak dekat kul 12a.m...tunggu dpn labtop...tgu gugur/subjek bukak...tepat kul12 tuh laju2 jek dftr..klik2 masa bercanggah dengan kursus lain...klik kat subjek len pown sama...peh cam men saham la..tunggu kot2 set lain ade student yg drop...bila ade kosong jek..tak sampai seminit dah penuh..peh mmg hbt la...klo men shm nih..dah bape ribu dh dpt...mata takyah ckpla..ngantuk giler..penat kemas barang nyer sal...last aku tutup labtop ngan dua subjek ag tak daftar...pg2 semangat bangun kul 6stgh...solat then lek bilik aku..smlm tak berani tido bilik sorg, so tido bilik member yg len blok..gigih subuh2 bjalan balik ke blok aku...kul 7.40 dah nek bas...sbb patutnyer ade klas kul8..spnjg tunggu lecturer ape ag..mmg bising la ktowg...sbulan lebih tak jmpe..mcm2 cete la ktowg bukk...wah dahlia pki braces skg..peh tercabar aku ngan nik..sbb ktowg ber3 mmg plan nk pki braces sme2...aku duit tak ckup  nk pki..hahaha yg si nik lak tggu kerajaan nya..mmg berzaman gak la...lam klas td yang si dahlia nih dah cam dktor gigi dah promote braces kat aku ngan nik...8stgh lecturer tak masuk ag..ape ag..aku,nik,dahlia,fathiah ngan aida mulakan operasi utk penuhkan kursus yg tak smpt dftr..trun naik fakulti takyah ckp la bpe puluh kali...dr kul 8stgh smpi kul12 stgh...pastu lek kolej mber jap..kul 3 smbung cri lecturer settle kan hal nih..smpaila kul 4 lebih...waaaa...mencabar sungguh sem nih...lom msuk klas dh kenal lecturer nak dftr lam kelas dia nyer hal...jumpe ktua pusat takyah ckpla...smpi dia kenal ktowg....nasib dia tak ngajar ktowg...dah mcm explorace dh rini..pstu rini mmg kuat mkn la..byk hilang tnga agknyer..tuh jd lapa...konon plan nak kua g tengok wayang kat alamanda..tak jadi sebab kete problem lak...so lek blik on9 jele...dan skg jadual aku still tak lengkap ag,...sbb stu subjek ade problem..nak amek sem dpn..subjek tuh prasyarat utk subjek akan dtg...adeh fakulti aku mmg byk prasyarat..berkait2....

Thursday, December 16, 2010

oh boleh tak kalau taknak

ubat ubat..boleh tak saya taknak makan kamoo...ngee...sebab kamoo tak sedap la...tak de perasa..cube la wat perasa blueberry ke cam rse cool blog ke best gak ahahah..pastu kamo mengantuk kan saya..tp kalo sy sakit sangat saya tpkse jugak makan kamo..nasib bek la kamo ye lagi2 bila ade org paksa saya telan kamo...g mana kene bawak kamo..sibuk jek kamo ye..asek nak berkepit ngan saya jek...nasib kamo ringan nak letak lam beg bawak merata2...dr kecik smpi skg ye kamo takmo clash ngan saya yerk..setia betul kamu ngan saya yerk...

ubat gastrik..wuekkk tak sedap rasa kapur...
ubat antibiotik nih paling kerap kene makan sepatutnyer la...tapi tak makan pown...hahaha malas...
krim tuk ruam bler gatai2 makan seafood
hahaha yang nih ubt uk blkg telinga or bile mata ketumbik...
nampak jek kecik kan tp ubat paling2 ngantuk..bila dh mkn mmg tak leh nk wat keje la..rse nak tido sepnjg hari..ubat selsema or alergi

p/s; hope abg de aku cepat sembuh..demam n batuk teruk sgt..dah cm penyanyi rock dh..nsib bek dpt mc klo tak gigih nak g keje gak kan..ish sme degil mcm adik nyer gak..spe la adik kamu tuh kan..hahah

Tuesday, December 7, 2010

saat yang dinanti....

Syukur Alhamdulilah mak n abah aku sampai dengan selamat nya ke KLIA tepat kul 6stgh...byk dugaan apabila flight delay selama 6 jam...mmg uji kesabaran...siyuz sgt merindui mereka...smpai jek aku adalah orang pertama yang peluk mak n abah...nasib tak mengalir air mata..juz senyum lebar tanda syukur...terkejut aku bila mak n abah orang first kuar dlu kat balai ketibaan...wah dahsyat la mak abah..wndu sgt kat kt0wg k0wt..perasan jek aku nih..ngeeee...mengantuk nya mata nih takyah nak cerita la..sejam jek aku tido...abang2 aku ngan mak sedara aku tido punye lena bfore gerak ke KLIA..sedangkan aku ke kiri kanan badan aku pusing nak kasi ngantuk...kami ber3 jek jemput mak abah..kl0ng?ehm kt0wg mmg terasa ngan kl0ng...dah la nak tanya sal kami sikit punyer susa sepanjang mak abah g haji..nih nak jemput mak abah pown susa...hope bila dia dah jg ibu...dia taw perasaan mak abah...sepanjang perjalanan nak balik tuh mmg tak ngantuk la..dengar mak abah cerita mcm2...best2...dah lama tak borak2 ngan dorg..mmg tak berhenti la borak..sampai jek rumah..ape lagi ktowg tolong bukak kan beg yang penuh ngan macam2...mak n abah yang suh oke (alasan yang kukuh..hik3)...ape lagi aku bukak butik la kat rumah..dah mcm jual jubah dh...byk giler mak beli...thank mak abah belikan dekn0r jubah yang sgt2 cntik...fav colour aku lak tuh..hahaha tak taw nak pakai bila nih...takkan g kelas kot nak pakai jubah...susah lak nanti nak nek bas..pape pown rini mmg sgt2 hepi..hope batuk mak abah cepat sembuh...kesian aku tgok bila dorg batuk truk...."deknor gmuk la sekarang,mak suke"erkkkkk..alamak mmg pasni kene diet




bila la aku akan sampai ke sini

Monday, December 6, 2010

salam maah hijrah 1432

"Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Segala pujian itu bagi Allah tuhan sekalian alam. Rahmat dan Sejahtera atas penghulu kami Nabi Muhammad dan ke atas keluarga dan sahabat-sahabat baginda sekalian. Ya Allah Engkaulah tuhan yang kekal selama-lamanya, sedia ada, tiada permulaan. KelebihanMu Maha Besar dan kemurahanMu sangat-sangat diharapkan. Tibalah sudah tahun baru, kami memohon kepadaMu agar terpelihara kami sekalian di dalam tahun baru ini daripada tipu daya syaitan-syaitan yang terlaknat juga daripada kuncu-kuncu syaitan dan bala tenteranya. Dan kami memohon daripadaMu akan pertolongan mengalahkan runtunan nafsu marah (nafsu yang mendorong kepada kejahatan). Kami memohon juga kepadaMu Ya Allah akan rasa sedia ingin membuat kerja-kerja kebajikan yang boleh mendampingkan diri kami kepadamu. Ya Allah Tuhan Yang Maha Agong lagi Mulia. Ya Allah Tuhan yang sebaik-baik yang mengurniakan rahmat"...aminnnn
kejap jerk dah tahun baru...hope tahun lepas memberi aku pengajaran utk memperbaiki diriku yang lemah ini..menjadi anak yang solehah,adik yang baik kepada abg2 dan akak ku,shbt yang baik kepada rakan2 ku..dan sebagainya..tahun ini seperti tahun2 sebelum ini diharap aku tak lupa tak alpa tunaikan perintahNya n jauhi laranganNya...berbekal kan pengalaman tahun lepas jugak..aku harap aku akan menjadi insan yang lebih tabah dan sabar menjalani kehidupan serta berjaya dengan cita-citaku..aminnnnn
setiap kali maal hijrah teringat satu lagu nih...dr skolah smpi skg aku igt lgu nih...


Maal Hijrah 1 Muharram

Satu Muharram Detik Permulaan
Perkiraan Tahun Islam Hijrah
Perpindahan Nabi dan Umat Islam
Dari Kota Makkah ke Kota Madinah

Atas Keyakinan dan Iman Yang Teguh
Kaum Muhajirin dan Ansar Bersatu
Rela Berkorban Harta dan Nyawa
Demi Menegakkan Islam Tercinta

Hijrah Itu Pengorbanan
Hijrah Itu Perjuangan
Hijrah Itu Persaudaraan
Hijrah Membentuk Perpaduan

Oleh Itu Mari Semua
Kita Sambut Maal Hijrah
Tingkatkan Semangat Tegakkan Syiar Islam
Untuk Sepanjang Zaman

Saturday, December 4, 2010

KAWAN tak semua nya akan KEKAL

siyuz mmg aku terasa ngan F nih..aku mmg dh lme kenal dia..sebulan lepas tibe2 dia briya nk msg kol aku semua...cerita semua masalah dia ngan ex2 dia bfore nih...as his friend..aku dengar n try tuk bg nasihat mcm mber2 aku yang len..dia pun slu bagi nsht kat aku bila aku windu kan mak abah aku...thanks sgt2..cara dia layan aku boleh dikatakan cam kawan baik la...sbb aku pown anggp dia kwn je..skg nih dia smkin senyap n senyap...setiap kali aku tanya jwpn dia BUSY...setahu aku dulu pown dia bz ngan keje gak tp smpt gak dia msg aku semua..aku dah malas nak tanya dia...sbb aku taw jwpn dia tetap sama...n satu ag wat aku terasa..bler aku on fb..nmpk la dye on9 gak mula tuh..tp bpe saat lepas tuh dia trus off9..tgok kt ym dia pown on9 gak..aku try hntr msg..tus dia off9...rasa nak jerit jek kt telinga dia..klo benci aku ckp jele...aku selalu kene camni...brpa rmai org dh buat aku cmni...bab kata org kawan tak semua nya akan kekal...n tak semua akan igt kite smpi akhir hyt dia...n now aku akan senyap jek...tknk nti dia fikir aku slu menganggu dia...maybe aku tak layak utk berkawan ngan dia..yelah dia tuh pandai dah ada kerjaya nak dibandingkan ngan aku nih yg ngah study lagi....

Wednesday, December 1, 2010

~30 n0vEmbEr 2010~

yeah seperti yang di PLAN oleh ktowg ber4 nak hang out sama2....destinasi ktowg midvalley..ptutnyer mula2 nak g TS..kesian kt nani nyer pasal...aku,bulat ngan syed terpaksa la ke midvalley yang agak jauh dr ktowg...haha...demi nani..terharu nani..ngeh3..patutnyer ber4 dr bentong..mira yana tak jadi ikut last2 minute..sbb sok dye dah nak blik poli..its ok..next time panjang umo leh g kl rmei2 lagi...sampai mid around 12stgh..kdn aku tak mengizinkan..bler gastrik kembali menyerang dr mlm td..sowi kwn klo aku byk senyap tadi..siyuz mmg sakit...tp demi korang aku kuatkan gak tuk jumpe korg...smpi jer mid destinasi first aku ke toilet...sian kowg kene tgu aku lme lam toilet...tuk aku mnth sgala ape yg ade lam perut nih...hahaha..lepas tuh konon nk tgok wayang..tp tk jadi..sbb beratur beli tiket pjg giler..mau ptg bru dpt tiket..then g isi balik mknn lam perut aku...hahah kenyang nyer ape ag aku..mencari toilet utk 2nd time...pstu lpar balik..siyuz mmg tkde mood nk msuk shop nk shopping juz duk luar jek..tyme kowg solat pown aku mghabiskan mase di toilet..mmg stiap toilet kt mid la aku msuk...perfect..hahaha...kowg siyuz hang out td mmg best tp klo aku tak sakit cmni mesti lagi best...sowi sbb aku kowg tak jadi men bowling...pape pown smpt gak aku posing bergambar..hik3



Saturday, November 20, 2010

macam2 la

pagi2 pijan chat aku ckap jebe eksiden...terkejut aku dgor...nasib jebe tuh tkde pape...jebe tuh dhla kepala batu degil ya amat..yg pijan riso jebe tuh eksiden gune kete dye..mne tak pening kepala si pijan tuh...mau ngamuk mak ayah pijan lek dr haji nty..mne tak nyer nih kali kedua jebe rosakkan kete pijan...pijan siap sent aku gmbo ag..seram aku tengok kete tuh..mmg hancus..aku pown tk sabar nk g tnyer n bebel kat jebe tuh...haha dah macam akak dorg lak aku nih..bukan ape syg ke member..dua2 lak member aku,,so aku kene dgor dr dua pihak..yang jebe tuh ckp dye tak drive laju(macam tak caya jek aku nih) dye juz cakap stereng tk bfungsi masa nk ngelak...katanya la..aku pown mengia jele..abes dye cete mmg pluang aku la membebel "yang ko tuh kenapa gatai ngat gune kete pijan,ko taw kan pijan tak bg,gedik ngat nk gune. Kan skg dh susa ngan geran n insurans nyer tkde ade kt mak ayah dye...cmne nk hntr repair kete tuh...ko nty pndai2 la jwab ngan mak ayah dye,ko tak kesian ke kt pijan tuh ngah serabut ngan mcm2 mslh,nih timbul ag masalah,nsib bek ko tuh tkde pape,dah pasni jgn nk gedik2 bawak kete dye kalo dye tak bagi..tuhla balasan gune kete klo org tk bagi" aku pown tk cye aku berani ckp cmtu..hihi...lom dgor mak ayah pijan bebel ag..tunggu jele jebe..aku juz doakan mnde nih tak berlaku dh la

mmg hancus...

hepi2 bler kali pertama selama hampir sbulan mak abah aku g haji..abah aku ckp ngan aku...menitis gak la air mata nih..terharu sgt..mak tak sihat demam2 suara pown tkde..hope mak cepat sembuh...mak abah cepat la balik..windu sgt kat mak abah..huhu...windu nk gosip2 ngan mak abah...hehehe...tkpe2 aku sabar menunggu 17 hari lagi~~~~

Thursday, November 18, 2010

aku wAn!ta b!asa

Kepadamu yang akan menjadi pendampingku kelak..Terima kasih kerana telah memilihku di antara ribuan bidadari di luar sana yang siap untuk kamu pilih.. Padahal kamu begitu tahu, aku hanya wanita biasa, yang sangat jauh dari sempurna.Kerananya ku ingin kamu tahu, aku bukan wanita yang sempurna, aku begitu banyak kekurangan. Maka ketahuilah..

Kepadamu yang akan memilihku kelak.. 

Aku tak sebijak Siti khadijah, kerananya ku ingin kamu tahu, aku akan saja  berbuat salah dan begitu menyedihkan. Maka ku mohon padamu, bijaklah dalam menghadapiku, jangan marah padaku, nasihati aku dengan hikmah, kerana bagiku kamulah pemimpinku, tak akan berani ku membangkang padamu.. 

Duhai kau yang telah memilihku kelak.. Ingatlah, tak selamanya aku akn cantik di matamu, ada kalanya aku akan begitu kusam dan hodoh. Mungkin kerana aku begitu sibuk di dapur, menyiapkan makan untuk kamu dan anak-anak kita nanti –Insya’Allah-. Maka aku akan tampak kotor dan berbau asap. Atau kerana seharian ku harus meguruskan istana kecil kita, agar kamu dan anak kita dapat tinggal dengan nyaman dan damai. Maka mungkin aku tak sempat berdandan untuk menyambutmu sepulang bekerja.. Ataukah kamu akan menemukanku tersengguk-sengguk saat mendengar keluhan dan ceritamu, bukan kerana aku tak suka menjadi tempatmu menumpahkan segala rasamu, tapi karena semalam saat kau tertidur dengan nyenyak, aku tak sedetikpun tertidur karena harus menjaga anak  kecil kita yang sedangsakit, dan ku tau kamu letih mencari rezeki untuk kami maka tak ingin ku mengusik sedikit pun lelapmu.. Jadi jika esok pagi kau mendapatiku begitu letih dan ada lingkaran hitam di mataku, maka tetaplah tersenyum padaku, kerana kau adalah kekuatanku.. 

Padamu yang menjadi nahkoda dalam hidupku kelak.. 

Ketahuilah, aku tak sesabar  Fatimah, ada kalanya kau akan menemukanku begitu marah, menangis , bukan kerana ku membangkang padamu, tapi aku hanya wanita biasa, aku juga perlu tempat untuk menumpahkan beban di hatiku, tempat untuk melepaskan penatku, dan mungkin saat itu aku tak menemukanmu, atau kau begitu sibuk dengan pekerjaanmu, maka bersabarlah, yang ku perlukan hanya pelukan dan belaianmu.. Kerana bagiku kau adalah titisan embun yang mampu memadamkan segala resahku.. 

Ataukah ada kalanya tanganku akan mencubit dan memukul penuh kasih sayang si kecil kerana lelah dan penatku di tambh rengekannya yang tak habis-habisnya. Sungguh bukan kerana ku ingin menyakitinya, tapi kadang aku kehabisan cara untuk menenangkan hatinya. Maka jangan memarahiku kerana telah menyakiti buah hati kita, tapi cukup kau usap kepalaku, dan bisikkan kata sayang di telingaku, kerana dengan itu ku tau kamu selalu menghargai semua yang ku lakukan untuk kalian, dan kamu akan menemukanku menangis menyesali perlakuanku pada anak kita, dan aku akan merasakan ribuan kali rasa sakit dari cubitan yang ku berikan padanya, dan aku akan berjanji tak akan mengulanginya lagi.. 

Padamu yang menjadi imam dalam hidupku kelak.. 

Ketahuilah, aku tak secerdas Aisyah.. Maka jangan pernah bosan mengajariku, membimbingku ke arah-Nya, walau kadang aku begitu bebal dan bodoh, tapi jangan pernah letih mengajariku.. Jangan segan membangunkanku di sepertiga malam untuk bersamamu bermunajat pada Kekasih yang Maha Kasih.. Jangan letih mengingatkanku untuk terus bersamamu mendulang pahala dalam amalan-amalan sunnah.. Bimbing tanganku ke JannahNya, agar kamu dan aku tetap bersatu di dalamnya. 

Padamu yang menjadi kekasih hati dan teman dalam hidupku.. 

Seiring berjalannya waktu, kamu akan menemukan rambutku yang dulu hitam legam dan indah, akan menipis dan memutih. Kulitku yang bersih akan mulai kereput. Tanganku yang halus akan menjadi kasar.. Dan kau tak akan menemukanku sebagai wanita cantik, yang kau khitbah puluhan tahun yang lalu.. Bukan wanita muda yang selalu menyenangkan matamu.. Maka jangan pernah berpaling dariku.. Karena satu yang tak pernah berubah, bahkan sejak dulu akan terus bertambah dan kian bertambah, iaitu rasa cintaku padamu.. 

Ketahuilah.. Tiap harinya, tiap jam, minit dan detiknya, telah aku lewati dengan selalu jatuh cinta padamu..Maka, cintailah aku, dengan apa adanya aku.. Jangan berharap aku menjadi wanita sempurna.. Maafkan aku kerana aku bukan puteri.. Aku hanya wanita biasa.. 

Thursday, November 11, 2010

yeAh baL!kkkk10000x

video
Peh part nih paling aku tak suke biler kene kemas barang sampai bilik nih kosong...orang hepi jek nak balik..tapi aku balik ke tak sama jek...huhu adeh,.,,,satu malam kot smlm aku layan mamat nih nyanyi..gila la best...terpikat jap..tapi sayang dia tk tunjuk muka...aku rse dye nih ag best kot nyanyi dr penyanyi sebenar...byk ag video aku tak tgok..tkpe2 cuti panjang leh layan dye nyanyi..hik2

Sunday, November 7, 2010

bila masa kan tiba..

tiap kali saya pegi shopping complex..kalau ada shop yang ade dress labuh yang cntik2..msti saya akan try usha2...lam hati "bler la saya nak dapat pakai baju nih"huhu..nk beli tuk dinner takut tak terpakai jek..huhu..siyuz mmg tringin..tapi ade ke size tuk saya..slu yang pakai dress nih org2 slim jek..nih rase nk diet ag nih..huhu...masa kawen akk aku..jeles kot tgok dye dpt pakai dress labuh yang kembang tuh..nih tak bermaksud saya tak sbr nk kwen yerk..saya nk pakai utk pape majlis bkn tuk kawen..mmg jauh sgt la terfikir...kan best dpt pki dress cam ct kwen tuh..cam cinderella..kalau banyak wit dah lama dah saya beli..tp wat mase nih usha2 jele..huhu
siyuz..cantik nya..tp nih nmpk cam pengantin lak..tak kisahla
dress nih nampak simple...

Saturday, November 6, 2010

Unstoppable~~~~best wooo


peh best woo cete nih....thanks mira,balqis n bond teman aku gi tengok wayang...rasa cam nak tengok lagi jek..first2 kte buntu kan nak tengok crita apa..men pilih jek...kire tak salah pilih movie la nih...sorry pakcik kat sblh aku..haha terjerit tadi tyme part suspen...cuak kot tyme tuh...lagi2 tyme chris pine tercedera..sian hero cete tuh...huhu..peh hensem nyer mamat chris pine nih..ngeee..terpikat jap...hahaha..dari pada awal sampai habis cerita tu sal kereta api jek..mmg tak rugi la klo tgok kt wayang..kat abg sbelah mira td...berlagak sungguh kamu yerk...pdn muke pop corn abis cepat...mula la terliur tgok ktowg mkn..wuekkkk

pakwe saya..haahaha

Thursday, November 4, 2010

hati saya gembira...

~~~~~~~~~~~~~~~~~
hepi sgt rini bler my bestfrenz dtg melawat saya
siap bwk antara my fav drink jugakla..air tebu yang awk sndiri buat..ngee
hahaha thanks wak..even jumpe jap jek tadi...sbb awk tkleh lme2 kan...
konon nk g mkn kfc sme2
tp kete awk ade mslh kunci..
tpkse la awk tggu saya kt parking park then saya kene nek atas g kfc sorg2...
hahaha dh lme kot mengidam cheezy wedges...
dpt gak kte share story rini same2
sorry terbahan sal awk ngan girl yg awk suke tuh hehehe
even kdg2 trse..bler awk dh ade girl tuh..
awk slu bz sbb lyn girl tuh
awk slu bnding kan sy ngan pmpn tuh
sya tk sama ngan dye k...
sya pown jenis tk suke org bndingkan sya ngan pmpn len
sya taw dye lebih baik dr sya..thats why la awk suke dye huhu
sya tmpg hepi sbb kwn bek sya nih dh mnt ssorg..
hahaha bkn sng sya nk dgr awk ckp
"saya suke la tgok sorg pmpn nih"
hope girl tuh leh suke awk
all the besh,sya sntiasa doakan kwn bek sy ni
~~~~~~~~~~~~~~

Sunday, October 24, 2010

bila air mataku sudah jatuh..

dr pg smlm smpi ke malam...aku asik duduk dkt mak n abah aku..
lantak la org nk kata aku manja ke ape ke...
psni sebulan lebih tk dpt jumpa dorg....
tak dapat nak menyelit tido kt dorg...
msti slu wndu kan dowg nty...
tgok mak abah hepi jek..
sampai ke kelana jaya pown aku pergi satu kereta dengan dorg..
masa kat kelana jaya aku cuma senyum2 dpn mereka,,
tp dlm hati sedihnya..
pasni mesti aku jarang balik rumah..
sampai la waktu dorg dh kene msuk kat blik tuh tggu kpl trbang..
siyuz mengalir air mata aku..
nih la first tyme aku hantr dorg kat kelana jaya
n baru aku taw knpe mak n abah aku tk bnrkan aku hntr dowg masa aku tgktn2 dlu..
mgkin tknk aku ngis..
aku ngis pown sorok2 tkmo dowg riso kan aku..
aku : mak doakan deknor ye..deknor nk exam nih...doa kan nor dpt result cemerlang..jga diri baik2 taw..slu2 la kol nor ye...
mak : InsyAllah mak doakan, jge diri lelok,jge kshtn tuh
aku : abah pon sme taw..slu kol deknor,,doakan deknor juga taw,,,jge diri
abah juz angguk jek..mungkin lam hati dye ade mcm2 prsn....
pas hantar dorg abg aku hntr blik UKM..
abg aku cube wat lawak..tp aku juz syum jerk
taw niat abg aku nk aku hepi2
cptkan la 7dis..tk sbr nk tgu mak abah aku pulang
p/s; kat semua membe aku doakan mak abah aku slmt pergi dan slmt pulang menunaikan haji...
n lg stu jgn bg aku dgr lgu2 sedih,,,nty aku ngis,,huhu

Saturday, October 16, 2010

mAAfkan sya...

sunyi rase biler dye dh lme tk msg n tk chat ngan aku...
mybe dye busy..kalo dye busy aku phmla
tp kalo dye mrh aku pasal ritu..
aku mtk maaf sgt2
tp kalo dye mrh kan sbb lain...
tolong gtaw sya ape slh sya....
even bru jek kenal dye...
tp aku dah rase cm kte dh lme kenal...
lam fikiran aku nih trse cm aku de skitkan ati dye plak
smpikan dye syp cmni..
kalau dye tknk kwn ngan aku dah...gtaw jele...aku tkkn ggu dye dh
sesibuk2 aku..aku masih ingat kan dye,,,,
ehmm mgu nih last kuliah...
next week dah start exam..
projek paper cam biase tk siap ag...
pala nih pening sgt2...dgn ragam group costing aku lagi....
Ya Allah tabahkan hati aku...hope aku dpt siapkan keje aku...

Monday, October 4, 2010

oh assignment...

lega biler projek paper tax ngan law aku dah siap
thanks kat mak n abah sbb tolong siapkan projek paper tax
berbaloi gak la aku blik ritu...(huhu tak puas la makan puding raja mak buat ritu)
skg tinggal finance,costing, ia ngan kajian kes law tak siap lagi
hope smpt la nak siapkan semua tuh
selagi ak tk dpt company tuk costing selagi tuh la aku tkleh nk siapkan projek paper lain sbb risau nyer sal
tadi aku dapat info sal al jabbar group
try kol tapi tkde orang angkat,,,,sabar jerk
Ya Allah tabahkan hati hambamu ini
last week dah bape company kami call
semua cam taknak layan ktowg
before nih aku tak berani naik motor..tapi last week aku beranikan jugak naik motor g pusing bangi semata2 nak cari company tuk interview...haha kalau mak aku taw la aku naik motor mau dia marah
hope mingu nih leh settle kan masalah cari company nih
sal study tkyah cakap la,tak start pape lagi
huhu...bru terasa kesibukan..tapi sempat on fb..hehehe
terasa macam nak main gamelan...tp lom ade mse tul2 free..hope show mggu nih jadila
leh aku hilangkan sdikit tekanan aku sal asgment yg berlambak2 nih
kebanyakan aktiviti aku tyme first ye tak dpt nk wat tyme 2nd year
dah lama tak layan korean n japanese movie..novel...huhu
tgok wayang tkyh cakapla
dh lama giler kot aku tak tengok
hahaha...actually aku first tyme tgok wayang mse msuk ukm nih la..
bfore nih tk penah pown...sampaikan member aku tak caya....
first2 g tuh mmg pelik sikit la,,,haha biase la tuh...normal....

Monday, September 27, 2010

sem1 hampir smpi ke penghujung

i must do it!!!!

1----aku kene start study dah skarang..tkmo study last minute..nih bkn sem1 first year dlu soklan objektif jerk..
2----skg kene bz kan diri buat projek paper n sume asgment2 yang kene hntr before final exam
3----no take coffee...yang nih sgt penting..huhuhu
4----selalu solat hajat..paling kurg pown seminggu sekali
5----jgn sleep wktu petang especially lepas asar
6----nak diet sikit..hehehe tp jgn gastrik ye cik sya
7----jgn tido pas subuh..hehehe
8----jgn tido lewat sgt (kalau boleh)
9----banyakkan minum air masak..tkmo degil2..banyakkan jua makan kismis n kurma..bgus sgt tuk otak
10--dan yang paling2 penting...solat jgn lmbt...n baca quran selalu sbb itu boleh tenangkan hati aku...

hope aku boleh buat semua nih...
all the best tuk diri aku sendiri...
<<<AMIN>>>

Friday, September 24, 2010

huhuhuhuh

yeah midterm dah abes..terseksa kot 2 paper tnpa gap..killer subjek lak tuh...pape pown ak dh wt yg terbaik(terbaik ke)...berserah kepada Allah jek ak dpt bpe sklipown...midterm dh abes still tkleh hepy...huhu ade 5 projek paper..yg nk kene htr bfore final exam...alhamdulilah law nyer yg first projek paper hampir siap..tgl plan nk present cmne jerk (thanks kat angah sebab bagi ak kes perebutan harta tuh..tkyh ak pening2 nak kene cari)...bru trse bz skg..tp smpt ag ak on blog on fb....sal company next week bru nk cri...trse cm nk kuar jenjalan jerk..tp tk taw nk g mane...nk lek mah mak abah tkde lak....tringin nk minum cool blog..huhuh..spe leh tolong belikan...

Friday, September 17, 2010

raye2...

even dh lme tglkan skolah...frenship ak ngan mbr ttp kukuh...
smpikan rye pown ktowg still leh rye rmei2..
sowi geng smlm tk dpt join kowg brye...
next tyme rye sme lg yerk...

kat rumah naim
hahaha...dah cam satu family lak
kat rumah ckg zarina
gadis2 belake..ngeee
kat rumah haini...sowi bulat gmbo mu tkde tyme nih

Monday, September 13, 2010

~~~hari rye yg kurg menyeronokkan~~~

rye pertama
huhu,rye taun nih mmg tk besh..rye first cm bese g rumah terbuke kt istana sultn phg..satu mknn pown ak tk sntuh kt sne..sbb ktowg dtg lmbt,kbykn mknn dh abes,better g open house kt rumah bese lg syok...gmbo tk yh cete la stu gmbo pown ak tak amek taun nih tyme rye,,,then lek mah tgu sdra2 laki blik solat jmt,,pstu g mah spupu mak ngan aki sedara..aki sedara ak tuh sbijik cm arwah aki ak,,dh nme adik dye msti lebih kurg nyer,,itu wt kan ak windu kt arwah aki ak tuh...then kami duk mah jek..mlm tuh bru akk ak smpi..pstu g brye mah ayah cu ngan mak yah(adk beradik mak)..mah mak yah mbr2 ank dye lak rmei..adeh sgn lak ak..cube tuk tebal kan muke..yele tyme tuh ak pki suar nk tido jek,,,ngeee..ak pk nk brye mah sdra sndiri takyah bgaye ngat..hehe..
raya kedua
pg tuh awal2 bgun mndi sume..sbb tkut tkde air nty klo owg len mndi dlu..pstu g kubur arwah atuk,arwah aki,arwah abg n akk mak.cm bese abg ak la kene jd ketua nyer..then g beraye mah abg thiar(spupu ak)ank dye tmbm giler..besh men pp dye..ngee..agk nyer cmni la ak tyme kecik2 tmbm jerk..g mah dye mkn laksa phg...laksa phg nih sdp klo mkn ngan tgn jek..bak kata org tua2..ak pown ikut jele..
then tk lme ps tu sepupu ak mamat smpi..giler happy ak..tp cm bese mula2 sgn nk bork2..adeh pdhl ngan sepupu sndiri jek..lme2 tuh bru dye yg start bork.tyme tuh tgok album klong ak kwen
mamat : wah gmbo spe kwen tuh,nor ke???
ak : motif nor lak..lmbt lg la 10 taun..hehehe
mamat : aik lmbt nyer..tua la mat tgu..
ak : asal lak..bkn nk kwen ngan mat pown..dh jgn nk perasan ye
mamat : berapa hntrn??
ak : tak plan lg la...15 ribu kot..ngee..ok tk
mamat : giler mahal...tk pe nk kumpul dr skg la...
ak : whatever..hehehe
kalo mak abah ak taw sal nih..mau dowg gelak...tp niat kami nk guro jek..kan tk elok kwen ngan spupu sndiri..hope dye dpt jmpe pmpn yg baik..ssuai ngan dye baik+alim
pas magrib ak lek kemaman...sedey woo..dpt bork jap jek ngan dye..
raya ketiga
ehm bgun awal gak la ak rini..ner tak nyer..kene sakat ngan abg2 ngan mak ak...
mak : deknor2 bgun ade lipas la kat kaki tuh
ak : mak kenekan deknor ye...tipu2
abg ngah : wei yele tgok tuh lipas tuh nk nek ke bdn deknor lah
ak : ish dhla tkmo lyn..wuekk
mak : ish tkkn mak nk tipu lak..besr tuh lipas...
ak tk taw abg ak bling ape kat kaki ak..cpt2 ak bgun.gwaaa nak nanes kene buli..abg de ak gelak jek..nsib tkde abah ak tyme tuh..klo taw maw kene buli gak..
pas siap2 g kubur arwah wan ak ngan kubur arwah adik hanif..then g brye mah pok jang..tyme tuh dgr la mok mah cete sal arwah adik hanif...tnjuk gmbo adk hanif tyme sblm mngl...sedey nyer ak..mok mah smpi mengalir air mata..smoga roh adik hanif dicucuri rahmat..amin....
ptg tuh lepak g makan kepok lekor ngan sata ngan fmily n fmily ayah ak kt tepi pantai..besh nyer..dh lme tk lepak cmni...then siap2 pas isyak btolak ke bentong...sorry abg ngah ttdo tyme abg ngah drive..ngantuk sgt la

Wednesday, September 8, 2010

....berita baik utk kami...

..tahniah klong n abg pie coz bakal jd mama n papa...
ak tumpang gmbira...alhamdulilah...klo ak gmbira mak abah lg la gmbira bakal jd nenek ngan atok..
nty ank sdra ak nk pgil ak ape erk...maksu or makcu...ngee
(giler dh berangan kot)
pdhl kndungan klong bru sebulan lebih...tk sabar nyer..nak men ngan ank sdra...
ade lak akk ak perli..haa ko bler lg...motif ak lak yg kene...byk mnde lg ak kne tumpukan...
mlm nih lek kampung...hoorayyyy...dh lme ak tklek kmpung...before lek kmpung smpt gak wat kuih tuk mah nih...even sepupu yg pling ak rpt tk lek...tp ak tetap hepi...
mlm nih jugak last terawih...sedih nyer..ramadhan dh nk abes...smoga Allah pjgkan umo ak utk btemu Ramadhan taun hdpn....to all my frenz n sume muslimin muslimat...slmt hari rye..maaf zahir batin

cornflakes madu fav abg aku
chocolate rice...resepi terbaru ak..

Monday, September 6, 2010

....aKu sAyAng k0wg.....

arini ak tbgun lewat kul9...alamak dh jnji ngan alya nk g fak undg2 kul9...berlari ak g mndi cpt2....tgok2 alya dh tgu kt tmpt parking...sowy bos..hahaha...perut berbunyi2...sowi perut tk tsdr shur nk bg perut susu td...pas lek dr fak trus lek bntong...lam ktm td..msuk la blah pmpn...nmpk ade gak laki msuk..skli ade sowg akk nih sound..."sorry sir this coach only for women"dgn muke akk tuh yg bgg...owg laki tuh wat tak tahu jek..mls ak nk ckp pape...juz leh tgok jek..lam bas td ak tido jek...msti abg kt tol tuh gelak ak tido..haha tersengguk2 ngntok kot...tk kisah la..tkpe abg tuh tk knl ak so tk malu ngat...
kul 7 td g midnight pkcik zainal nyer kt batu satu buke ngan ex classmate tyme skolah dulu...alhamdulilah dr dulu smpi skg kami rpt...mule2 tuh dk pmpn jek ade...dk laki ps azan bru dtg...sowi bro kami termakan dulu...lambat sgt la kowg...ps tu lepak kt vegamall...dh itu jek yg ade kt bntong nih...ctu jele tmpt kami leh lepak...siyuz mmg hepi giler harini..pdhl lam hati ade gak tgh riso ade paper lagi exam lom settle..killer subjek lak tuh.,..thank to MAIZAN,MIRA M,MIRA Z,KEMAL,ZATI,JIHAH,JEBE,PIJAN,REZA,SYAPIK n NAIM yang sudi luang mse tuk lepak sme2..syg kowg smpi bler2


 sowi zati tk nmpk muke ko sbb ko tggi sgt

alamak muke ak tesorok disblik jihah
aku yg suke menyelit
alamak segan nyer ak

sowi tkde gmbo mira z ngan jihah..haha time ni kowg kusyuk ngat shopping...ktowg jerk yg posing sakan...dak laki pown tkde gak...tuhla spe suh lepak resthouse...

Sunday, September 5, 2010

penat+sedey+hepi

midterm COSTING sudah selesai...giler susa...sedey ak..study pown ak rse cm tk study jek..sbb jwb nth pape...hrp2 ok la result costing..ps abis exam trus g kajang ngan ALYAA,DAYAH,SYIMA n NIK...mula2 nik jek nk cri bju rye...last2 sume nk survey gak..ak cume cri kepek ngan tdung mak ak jele...taun siyuz ak ckp tkde mood sgt nk beli bju rye...then kami bbuke kat satay haji smuri...lam hati teringin nak makan marry brown yg ayam de sos black pper tuh..waaaa ngidam..tp pape pown syukur dpt minum cool blog..haha yg tuh pown dh lme ak tringin...even pnt bjln rini meronda kajang..tp hepi sbb leh ilangkan tnsion jwb paper exam td...dk2 nih bli bunga api...beshla dowg...malang tul ak len kolej ngan dowg
~~~~HEPI BEFDAY~~~~~
to abshor...tua dh kamu yerk..hahaha tak sgka knl start dr tenet smpi skg bkekalan...klo dye jd fly ke jepun dulu mybe ak tk dpt nak jmpe dye..ak suke tgok cara dye..mmg untung la spe jd bini dye nty..tp sal agama ak tk brni nk berdebat ngan dye sbb byk taw hal agama...awak koleksi cete jepun awk kt sy lg..dh jd harta dh..hehehe.,bler lg nk ajar sy bhse jepun...n kbykn sal ak,kedegilan ak sume dye taw...pape pown hope relationship kami sbg kwn baik berkekalan...AMIN..

                                                                    kt metro kajang
                                                        alamak nmpk gmuk lak ak
                                              
                                                          
                                                                 gmbo tyme berbuke

Friday, September 3, 2010

kerajinan ku sudah datang

~~~kerajinan sudah datang??~~~
haha rajin nk wt blog
tk taw la smpi bler rjin tuh
mber2 rmei ade blog teringin gak ak nk wt blog
cm besh jerk
hahahaha
hope best smpi bler2
ngeeee